Senior Consultants Vlaanderen  vzw

image of a senior

Uw ervaring en knowhow zijn nog erg nuttig bij ons

Hebt u belangstelling om u ook bij SCV aan te sluiten? Van harte welkom bij Senior Consultants Vlaanderen!

Wie zijn wij?

Wij, leden van Senior Consultants Vlaanderen, zijn allemaal ge(pre)pensioneerden. We hebben een hogere opleiding en werkten vroeger in leidinggevende posities. Bij de overheid, zelfstandig of in het bedrijfsleven. Onze achtergrond is sterk gevarieerd. Zo vormen wij samen een enorm pak ervaring en knowhow. En die willen wij niet laten wegroesten. Wij laten jonge ondernemers, starters, organisaties, vzw’s e.d. daarvan profiteren. Wij verkopen onze knowhow niet, maar bieden die belangeloos aan. Dat doen wij als vrijwilligers. Overal waar onze expertise een meerwaarde kan betekenen.

Onze motivatie

Ieder van ons wil actief blijven, niet stilzitten en niks doen. Wij willen weten en ervaren dat we nog nuttig zijn. Als vrijwilligers willen we helpen, dienstbaar zijn. Die instelling is essentieel. Daaruit putten we heel veel voldoening. Onze ervaring en kennis inzetten voor het algemeen belang, houdt ons lichamelijk en geestelijk fit. Ook dat is voor ons motiverend. En als we mét en voor onze opdrachtgevers het gewenste resultaat bereiken, dan is dat de beste beloning. Daarbij is het bevrijdend dat we ons eigen tempo kunnen bepalen, niet onder tijdsdruk staan en zonder stress kunnen werken.

Onze activiteit

Wij starten iedere opdracht, verzoek om advies of om begeleiding met het analyseren van het probleem. We formuleren de doelstellingen van ons werk en stemmen die af met de opdrachtgever. Naar gelang de opdracht begeleiden we de organisatie of onderneming bij de uitvoering, sturen processen bij, of formuleren voorstellen. Wij helpen bij de besluitvorming, als raadgevers. Daarbij stellen wij ons nadrukkelijk op als buitenstaanders, met een frisse en objectieve kijk, zonder bedrijfsblindheid.

Onze erecode

Wij zijn een vzw en hebben geen commercieel doel. Onze leden aanvaarden geen louter uitvoerend werk en nemen niet de plaats van een werknemer in. Wij verbinden ons tot de discretie en vertrouwelijkheid die de opdrachtgever van ons verwacht. Wij zijn selectief in het aannemen van opdrachten. Wij beperken ons tot opdrachtgevers die niet de middelen hebben om een beroep te doen op adviseurs die op commerciële basis werken.

Onze sociale activiteiten

Wij zijn georganiseerd in provinciale afdelingen. In de afdelingsvergaderingen worden nieuwe opdrachten onder de loep genomen en wisselen de leden ervaringen uit. Jaarlijks zijn er contactdagen. Daar zijn alle leden met hun partners welkom. Daarnaast worden gezamenlijke uitstappen georganiseerd naar een of ander interessant project, om de onderlinge band tussen onze leden nauwer aan te halen.

Ook lid worden van SCV?

Als u – man of vrouw – zich in onze opvattingen en uitgangspunten herkent, maken wij graag kennis met u. Nieuwe, jongere leden met een up-to-date vakkennis, zijn meer dan welkom. Na een kennismakingsgesprek krijgt u de gelegenheid om vrijblijvend als waarnemer een paar afdelingsvergaderingen bij te wonen. Daarna beslist u of u lid wordt of niet. Neem vrijblijvend contact op met één der afdelingsvoorzitters

Van elektriciteitsplannen tot evacuatiedocumenten, we kregen advies over hoe dit aan te pakken.

SCV Nieuws

Hoeveel is uw bedrijf waard?


Bepaal de waarde van jouw bedrijf volgens 3 technieken : Multiples, intrinsieke waarde, rentabiliteitswaarde

foto van eurobiljet

SCV Limburg helpt het Innovatiecentrum


Om een concept/project productierijp te maken, is er meestal een lange weg af te leggen. Het Innovatiecentrum is hiervoor de ideale partner. SCV kan hierbij ook een rol te spelen.